Laadpaal ervaring en frustratie

Laadpaal ervaring en frustratie

Bericht van een medebewoner

Sinds augustus is er t.h.v. Valkenkamp 211 na een aanvraagperiode van ruim een half jaar eindelijk een oplaadpunt met bijbehorende speciale parkeerplaats gekomen om een elektrische auto te kunnen opladen. Deze plek wordt echter steeds vaker als gewone parkeerplaats gebruikt terwijl het toch duidelijk met een groot bord staat aangegeven staat dat daar uitsluitend een elektrische auto met een aangesloten oplaadkabel mag staan.

Als bezitter van een volledig elektrische auto ben ik volledig afhankelijk van dergelijke oplaad-voorzieningen omdat deze auto’s geen alternatieve benzine of andere hulpmotor bezitten (in tegenstelling tot bijvoorbeeld hybrides) De auto’s beschikken daarnaast over een speciale App die in het informatiesysteem aangeeft waar er een oplaadpunt vrij is, maar eenmaal daar gekomen blijkt dat er dan toch niet opgeladen kan worden omdat de plek bezet is door een ‘gewone’ auto. Het mag duidelijk zijn dat dit dan bijzonder vervelend is omdat je als elektrisch rijder je ritten al nauwkeurig moet plannen wegens het beperkte bereik en deze planning nu enorm vertraagd wordt omdat er dan toch een andere (en vaak veel duurdere) oplossing gezocht moet worden via snelladers langs de autosnelweg. Dat is noodzakelijk omdat ik anders niet op mn bestemming kan komen en er geen reserve jerrycan met stroom bestaat. Ik wil daarom graag vriendelijk doch dringend vragen rekening te houden met elektrische auto-rijders en deze speciale gereserveerde plekken voor hen beschikbaar te houden. Het is overigens ook in eigen belang omdat de boetes voor dergelijke parkeerovertredingen behoorlijk kunnen oplopen.

 

NB  De regels van de gemeente zeggen dit over het gebruik bij de aanvraagprocedure

de parkeerplaats wordt gereserveerd (met een bord) voor het laden van elektrische voertuigen en dus niet op nummerbord gereserveerd

Related Posts

No posts were found for display

About Author