8 juni= De Nationale buitenspeeldag (het kan nog……)

8 juni= De Nationale buitenspeeldag (het kan nog……)

iets voor de kinderen organiseren

Een mooie kans om iets voor de kinderen te organiseren in het kader van de Nationale Buitenspeeldag.

De invulling van de activiteit kan op veel verschillende manieren, kijk voor ideeën eens op www.jantjebeton.nl/buitenspeeldag.

Wanneer je een activiteit wilt organiseren denkt de wijkcommissie graag met u mee over de invulling en organisatie.

Graag hier een berichtje plaatsen: contactformulier

6 april: Bericht van Jessica van Vliet op als JOGG regisseur Stichtse Vecht

Allereerst stel ik mijzelf graag aan u voor. Ik ben Eva Sanders en sinds 1 februari volg ik Jessica van Vliet op als JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) regisseur Stichtse Vecht. Naast mijn werk als Jogg regisseur ben ik Sportconsulent bij Sportservice Provincie Utrecht waar ik mij bezig houd met leefstijl en sportstimuleringsprojecten.

 

De Nationale Buitenspeeldag wordt sinds 1994 gevierd met veel verschillende initiatieven door heel Nederland. De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van stichting Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon, de zender gaat op deze dag letterlijk op zwart.

Kinderen spelen steeds minder buiten, terwijl buiten spelen juist zo goed is voor kinderen, het maakt kinderen vrolijk en blij, het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

De Nationale buitenspeeldag is dit jaar op woensdag 8 juni. Ik nodig u graag uit om dit jaar ook een activiteit in uw wijk te organiseren in het kader van de Nationale Buitenspeeldag. De invulling van de activiteit kan op veel verschillende manieren, kijk voor ideeën eens op www.jantjebeton.nl/buitenspeeldag. Wanneer u met uw wijk een activiteit wil organiseren denk ik graag met u mee over de invulling en organisatie van de activiteiten.

Het Jogg thema van dit jaar is Waterdrinken. Kinderen krijgen alleen al door het drinken van zoete dranken gemiddeld 6 kilo suiker per jaar binnen. Een verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder kinderen en jongeren. Om het drinken van Water onder kinderen en hun ouders te stimuleren bieden we flesjes water en appels aan om tijdens de buitenspeeldag uit te delen.

Wilt u hier gebruik van maken, neem dan contact op.

Vindt uw activiteit niet op de openbare weg plaats, dan hoeft u alleen een meldingsformulier kleine evenementen in te dienen. Vindt de activiteit wel op de openbare weg plaats dan dient een evenementenvergunning aangevraagd te worden.

Bij de organisatie van activiteiten tijdens de buitenspeeldag kan gebruik gemaakt worden van financiële ondersteuning uit het leefbaarheidsbudget. Er is echter maar een beperkt budget per wijk per jaar. Neem contact op met Gebiedsbeheerder Mario van Dijk om de mogelijkheden te bespreken. Tel. 0610810277.

De buitenspeeldag zal gepromoot worden middels posters op de scholen en via persberichten in de media. De activiteiten in uw wijk kunnen hier in worden opgenomen. Bent u voornemens een activiteit te organiseren, laat mij dit dan uiterlijk 31 maart weten.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Eva Sanders

Sportconsulent, JOGG-regisseur

eva.sanders@stichtsevecht.nl

06 13959795
Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag

Related Posts

No posts were found for display

About Author