Volgend jaar bestaat Maarssenbroek 50 jaar !! 

Volgend jaar bestaat Maarssenbroek 50 jaar !! 

Dat kunnen we niet zo maar voorbij laten gaan. 

Maarssenbroek met een eigen geschiedenis als zelfstandige gemeente, al genoemd in het jaar 1650. Hoe komt het dat er zo weinig inwoners van Maarssenbroek dit weten. Wist je dat Maarsen Broeck een eigen wapenschild heeft en dat er een dekenkist in Goudestein staat?


Ik wil ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan iets aan de bewustwording van de historie gaan doen. Mijn insteek om op diverse plekken in Maarssenbroek iets blijvends neer te zetten of op te hangen met informatie over de geschiedenis en bijzondere plekken.

Mijn vraag is of er mensen zijn uit alle wijken die hier met mij over van gedachten willen wisselen en willen meewerken om dit te realiseren. Eerst om nieuwe ideeën uit te wisselen, brainstormen en mogelijkheden onderzoeken en tot slot het uitvoeren er van en zo in 2024 dit jubileum te gaan vieren. Maar ook voor draagvlak bij de gemeente is het gewenst dit samen te doen.
Dus bij deze mijn oproep. Ik kan veel alleen, maar het is natuurlijk veel mooier en leuker om dit samen te doen en mede namens de bewoners van de 12 wijken. 

Namens Silvester van der Vliet.

Mijn concrete vragen zijn dan ook:
Vinden jullie het een leuk idee om het 50 jarig jubileum te gaan vieren?
Vinden jullie het een leuk idee om de geschiedenis van Maarssenbroek blijvend onder de aandacht te brengen?

Meld je aan uit interesse of om samen deze historie van MaarssenBroek bekendheid te geven.

Via onze website:   wwwvalkenkamp.eu  of per mail:  wijkcie.valkenkamp@gmail.com

Related Posts

No posts were found for display

About Author