Training Tips voor langer fietsplezier

Training Tips voor langer fietsplezier

Nieuwsbericht

Training Tips voor langer fietsplezier (ook op de e-bike)

Nederland is een land van fietsers: we fietsen vanaf onze prille jeugd tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid. Maar bovenal is fietsen een feest. In samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond biedt de gemeente Stichtse Vecht daarom voor 60-plussers de mogelijkheid deel te nemen aan de gratis training Tips voor langer fietsplezier. Deze vindt plaats op 29 augustus, van 9.30-15.30 uur, in Boom en Bosch, Markt 13 te Breukelen.

Programma fietstraining
Bij deze gratis training staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar Boom en Bosch in Breukelen. Fietsdocenten van de Fietsersbond ontvangen de deelnemers met een kopje koffie of thee en testen gelijk hun kennis van het verkeer met een verkeersquiz. Op het programma staat vervolgens een fietstocht en een zelftest op een fietsvaardigheidsparcours. De fietsdocenten gaan tussendoor met de deelnemers in gesprek en proberen zoveel mogelijk hun vragen te beantwoorden. Ook geven zij tijdens en na de fietstocht en het fietsparcours tips over de fiets of e-bike (afstelling, comfort), de fietser (zithouding, verkeersgedrag) en het fietsen (bijvoorbeeld in een grotere groep).

Gezelligheid
Bij de training gaat het ook om de gezelligheid. Naast een fietstocht en enkele koffie/theepauzes zorgt de gemeente voor een heerlijke lunch voor de deelnemers. Tijdens de lunch leren de deelnemers elkaar wat beter kennen en ontmoeten ze eventueel fietsmaatjes. Het doel van de training is om samen met leeftijdsgenoten te genieten van de mogelijkheden die de fiets of e-bike biedt. De gemeente Stichtse Vecht, de provincie Utrecht en de Fietsersbond hopen dat de deelnemers zich na deze gezellige dag bewuster, comfortabeler en veiliger in het verkeer zullen begeven.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden voor de Training: https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl o.v.v. ‘Training Langer Fietsplezier Breukelen 29 augustus’. Vermeld hierbij dan ook uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd.
Programma Training Tips voor Langer Fietsplezier – gemeente Stichtse Vecht

Datum : 29 augustus 2019
Locatie : Boom en Bosch, Markt 13 Breukelen

Programma
09:15 uur Ontvangst met koffie & thee
09:30 uur Welkom door fietsdocenten en toelichting op het programma
09:35 uur Verkeersquiz
10:15 uur Groep 1 fietsgymnastiek/ groep 2 check Fiets en Fietser plus fietsparcours
11.00 uur Koffie/thee
11.15 uur Groep 1 check Fiets en Fietser plus fietsparcours/ groep 2 fietsgymnastiek
12.15 uur Lunch in Boom en Bosch
13.00 uur Vertrek fietstocht (met inleiding over groepsfietsen)
13.45 uur Terrasje
14.15 uur Vervolg fietstocht – terug naar Boom en Bosch
15.00 uur Koffie/ thee
15.10 uur Nabespreking dag (plus evaluatieformulieren invullen)
15.45 uur Einde

Related Posts

No posts were found for display

About Author