Stop 4de route Schiphol

Stop 4de route Schiphol

Citaat uit de april nieuwsbrief van https://www.stop4deroute.nl

Stop, een vierde aanvliegroute!Faciliteer de groei van Schiphol niet. Zeg ‘nee’ tegen de vierde route over de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Holland en zeg ‘ja’ op krimp van Schiphol.   Nieuwsbrief april 2023 De kaart is een inschatting van waar de route zou kunnen komen op basis van uitspraken in stukken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Weergegeven zijn de minimale hoogten, uitgaande van het opgegeven bereik van 2100-2300 meter op 70 km afstand. Beste lezer,Deze nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste activiteiten van Stop4deroute, rechtszaken en alarmerende berichten over uitstoot van giftige stoffen. We sluiten wat luchtiger af met een oproep om flyers op te hangen. Deze zijn direct te downloaden of te bestellen, zie onderaan deze nieuwsbrief. 

Zoals je weet wil het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over Gelderland, Utrecht en Noord-Holland richting Schiphol aanleggen.  Dit betekent: 120 ✈✈ per dag over je huis; oftewel elke 7 á 8 minuten een ✈ op lage hoogte. Dit aantal is gebaseerd op 440.000 vliegbewegingen. Schiphol heeft een forse groeiambitie. Volgens de Luchtvaartnota: in 2030 600.000 vliegbewegingen en in 2050 780.000 vliegbewegingen. Oftewel in de toekomst nog meer vliegtuigen. Naast de dalende vliegtuigen zal er ook ergens stijgend verkeer komen. 

Maarssenbroek komt hierdoor “in de overlast zone”, voor meer informatie zie: https://www.stop4deroute.nl

Ben je bezorgd, hier staat een petitie: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9_rpVTYF8YAvbgjrjDWtiLdFqY1qkU3IfX2wi4hdybKvgjA/viewform

Related Posts

No posts were found for display

About Author