nov: Donkere dagen en duistere types…

nov: Donkere dagen en duistere types…

Bericht van Burgernet over “donkere dagen en duistere types”

 

Geachte (potentiële) Burgernetdeelnemer,

Nu het vroeger en langer donker wordt, is de kans op woninginbraak groter. Ook in uw buurt! De politie ziet al enkele jaren het aantal aangiften van (en pogingen tot) woninginbraak in heel Stichtse Vecht stijgen tijdens de ‘donkere dagen’ t.o.v. de rest van het jaar. Het is niet prettig dat onbekenden uw huis binnenkomen en dat spullen waaraan u gehecht bent, worden gestolen. De politie en gemeente werken er dan ook hard aan om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.

Bel 112 bij verdachte situaties 

De politie houdt intensief toezicht om inbraken te bestrijden. Uw hulp als Burgernetter kunnen we daarbij goed gebruiken. Elke week worden inbrekers opgepakt door de politie, mede dankzij bewoners die extra opletten en het alarmnummer bellen als zij iets niet vertrouwen. Dus ziet u verdachte personen bijvoorbeeld in een tuin, personen die in huizen gluren of hoort u glasgerinkel? Vertrouw dan op uw ‘onderbuikgevoel’ en bel meteen de politie via het alarmnummer 1-1-2! Zo kunnen we inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aanhouden. Let bij zo’n verdachte situatie ook goed op het signalement van de verdachte en op kledingkenmerken en eventueel het vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken). Deze informatie kan de politie helpen bij de opsporing van de dader(s).

Niet thuis? Licht aan! 

In en om uw eigen huis kunt u maatregelen nemen die de kans op een inbraak verkleinen. U kunt bijvoorbeeld inbrekers afschrikken door uw huis goed te verlichten met buitenlampen en bewegingsmelders. Hoe groter de kans om gezien te worden, des te kleiner de kans op ongewenst bezoek. Zorg ook dat uw huis er bewoond uitziet als u niet thuis bent. Laat dan het licht aan!

Meer preventietips tegen woninginbraak vindt u op , www.politie.nlwww.politiekeurmerk.nl en www.stopdecriminaliteit.nlwww.buurtpreventiestichtsevecht.nl

Blijft u mee uitkijken? Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Burgernet Stichtse Vecht

 

inbraak-voorkomen-bedrijf

Related Posts

No posts were found for display

About Author