lekker buiten sporten in Wijkpark

lekker buiten sporten in Wijkpark

Het hele jaar lekker buiten sporten in het Wijkpark Maarssenbroek.

Nog een paar weken wachten…..en dan kunnen jong & oud sporten in een gloednieuw calesthenicspark ter hoogte van Valkenkamp!

Al langer gingen er geluiden rond dat veel bewoners wel graag meer zouden willen bewegen.

Het project Gezonde Buurten bood de perfecte kans om dat te realiseren. Een aantal bewoners rond het Wijkpark hebben vervolgens de handen ineen geslagen en zijn in overleg met Gezonde Buurten en de Gemeente aan de slag gegaan om een volwaardig calesthenicspark te realiseren voor alle bewoners van Maarssenbroek.

Een cale….wat?

Voor wie nog nooit gehoord heeft van een calesthenicspark: dat is een plek in de buitenlucht waar je zowel kracht als lenigheid kunt trainen. Geen zware gewichten maar gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht. Dat maakt het geschikt voor iedereen, van jong tot oud, die graag een beetje sterker en soepeler wil zijn of worden.

Nog wél even geduld.

Over een paar dagen gaan de werkzaamheden van start en wordt het calesthenicspark geplaatst ter hoogte van het zeskant.

Toch duurt het nog ongeveer 8 weken voor we écht van start kunnen. Het gras heeft namelijk nog even tijd nodig om te groeien.

Zodra het gras als ondergrond sterk genoeg is gaan de hekken aan de kant en ben je van harte welkom om te komen sporten en elkaar ontmoeten.

Voor de goede orde: ter plaatse geldt nog steeds een aanlijnplicht cq losloopverbod voor honden…..

Related Posts

No posts were found for display

About Author