Burgernet: Met je telefoon meewerken aan veiligheid in je eigen buurt

Burgernet: Met je telefoon meewerken aan veiligheid in je eigen buurt

Met Burgernet kun je samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. In heel Nederland hebben al veel betrokken inwoners zich aangemeld bij Burgernet. Zij maken daarmee hun eigen buurt veiliger.

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie, gemeenten en veiligheidsregio om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt onder andere door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, zoals bij: overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing, doorrijden na aanrijding.

Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer verzoekt de Burgernetdeelnemers per telefoon (sms-, spraakbericht), twitter en de Burgernetapp om uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. Als deelnemer onderneem je zelf geen actie, maar kun je reageren op het gratis Burgernetnummer 0800-0011, op 112 of via de button in de App.

Burgernetmail is er om mogelijke getuigen per e-mail te benaderen na een misdrijf of om informatie met betrekking tot de veiligheid te communiceren.

Als deelnemer ben je de ogen en oren in de wijk en werk je mee aan de veiligheid van jouw eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Gemeente en leefbaarheid

De gemeente kan een informatieve e-mail sturen over wat er in de buurt speelt, bijvoorbeeld over wegafsluitingen of om te waarschuwen voor woninginbraken in een bepaalde wijk. Op die manier worden de Burgernetdeelnemers geïnformeerd over allerlei belangrijke zaken die de veiligheid en leefbaarheid in hun directe woonomgeving raakt.

Meld je aan via www.burgernet.nl en download de gratis Burgernetapp

Met vriendelijke groet,

Olivier de Jonge Oudraat

Gebiedsregisseur

Team Ruimtelijke Ontwikkeling

Related Posts

No posts were found for display

About Author