27 sep: Burendag Valkenkamp thv 692

Buren knappen het speeltuintje t.h.v. 692 op en vervangen (in samenwerking met de gemeente) de zanderige ondergrond door tegels. Na een dag van hard werken, tijd voor een hapje en drankje.

In navolging op het grasveldje rond de boom in de speeltuin, ter hoogte van Valkenkamp 694, is nu ook het pad van stabilizer, vervangen voor tegels door enthousiaste buurtbewoners. Met een donatie van het Oranje fonds zijn buurtbewoners op Nationale Burendag is er materiaal aangeschaft om het pad opnieuw te bestraten en een klein voetbalveldje te realiseren. In totaal zijn 9 sterke en fantastische buurmannen aan de slag geweest om 40 m2 te bestraten. Omdat dit niet binnen een dag te realiseren bleek, is er een burenweekend van gemaakt en konden de mannen op zondag 28 september na 2 lange dagen eindelijk genieten van het resultaat.

Naast het herbestrating van het pad, zijn de bankjes voorzien van een nieuwe laag verf. Het resultaat is verbluffend en de speeltuin lijkt met grasveld en glimmende bankjes wel als nieuw. Naast de volwassenen hebben ook een grote groep kinderen de hele dag heerlijk met een berg zand kunnen spelen en vele kruiwagentjes zand en stenen verplaatst om te helpen. De samenwerking verliep probleemloos en maakte de dag extra gezellig. Omdat het gehele budget van het Oranje fonds op is gegaan aan de materialen, hebben de vrijwilligers zelf geld bij elkaar gelegd om naast het harde werk ook te genieten van een hapje en een drankje. Naast de spontaan geleverde pannen soep, koffie, taart en broodjes tijdens het harde werken voor onze sterke (buur)mannen, heeft er een kleine barbecue plaatsgevonden. Het was erg mooi om te zien dat de vaste groep buurtbewoners direct klaar stond om belangeloos voor de straat en kinderen aan de slag te gaan. We hopen dan ook dat bij de volgende buurtprojecten meer bewoners geïnspireerd zijn geraakt om ook de handen uit de mouwen te steken en samen te blijven bouwen aan een leuke en gezellige buurt.

 


2014-09-27 12.06.47

2014-09-27 13.38.55

DSC_4675

Na gedane arbeid……..

DSC_4680

De laatste loodjes……

DSC_4685 DSC_4684 DSC_4683 DSC_4682 DSC_4681 DSC_4679

 

Voor meer foto’s van burendag zie:

https://www.valkenkamp.eu/foto-album/nggallery/valkenkamp/27-september-2014-burendag

Related Posts

No posts were found for display

About Author