25 feb 2022: Pad in wijkpark Maarssenbroek tijdelijk afgesloten

25 feb 2022: Pad in wijkpark Maarssenbroek tijdelijk afgesloten

Bericht en foto van gem. Stichtse Vecht.

Het pad aan de zijde van de A2 in het wijkpark Maarssenbroek is tijdelijk afgesloten. Door de stormen van afgelopen weekend is het er nu nog te gevaarlijk. Ook zijn er nog meer zware windstoten voorspeld.

Kans op omwaaien bomen
Er is nog steeds gevaar van los hangende takken en kans op het omwaaien van bomen die de hoogspanningsverbinding Utrecht Lage Weide – Breukelen kunnen raken. Deze hoogspanningsverbinding is van groot belang voor de elektriciteitsvoorziening in de provincie Utrecht.

Schade in het wijkpark
Momenteel wordt nog steeds de schade opgeruimd van de stormen die afgelopen week over het land trokken. Vooral de enorme windstoten van storm Eunice zorgden voor veel schade, ook in het wijkpark Maarssenbroek. Het grootste deel van de lange rij populieren tussen het park en het geluidscherm langs de A2 is blijven staan, maar er zijn ook enkele bomen omgewaaid en op het pad terecht gekomen.

Schade aan hoogspanningsverbinding
Ook de hoogspanning elektriciteitsverbinding Utrecht Lage Weide – Breukelen werd geraakt en is daarbij zwaar beschadigd geraakt. Alles wordt in het werk gesteld om de hoogspanningsverbinding snel te repareren.

Bomen kappen en snoeien
Volgende week gaan we bomen kappen en snoeien. Zo voorkomen we verdere schades en zorgen we dat de stroomvoorziening in een groot deel van de provincie Utrecht in stand blijft. Ook worden bomen die gevaar opleveren verwijderd. Het parkpad is afgesloten voor bezoekers totdat alle kap- en snoeiwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Related Posts

No posts were found for display

About Author