12 juli: Overlast van katten(poep)

12 juli: Overlast van katten(poep)

Beste wijkbewoner,

Van diverse bewoners bereiken ons berichten van ernstige overlast door loslopende katten. (Na de honden blijken nu de katten onderwerp van gesprek)

Helaas poepen ook poezen en katten op plaatsen waardoor mensen overlast ervaren in tuin en brandgangen, of sproeien katten tegen (andermans) eigendommen. kat op wc
Deze huisdieren kunnen immers overal vrij rondlopen en zijn bovendien uitstekende muur- en schutting-klimmers,  dus komen ook zonder uitnodiging bij u “op bezoek”.
Het bewijs welke poes of kat als schuldige voor dit overlast bezorgende gedrag heeft gezorgd, is vaak moeilijk te leveren en baasjes ontkennen (vaak) dat hún huisdier hiervoor verantwoordelijk is.
“Mijn kat komt nóóit aan de overkant van de straat en blijft áltijd alleen aan onze kant”  ..krijg je soms als antwoord als je het baasje hierover aanspreekt.

Er wordt geen kattenbelasting geheven en deze dieren hoeven niet aangelijnd uitgelaten te worden. Zij vallen buiten de wet, maar mogen geen overlast geven en de eigenaar blijft verantwoordelijk !

Het heeft daarom wél alles te maken met de verantwoordelijkheid van de baasjes. Zet de kattenluikjes s.v.p. op slot en houd uw kat/poes op eigen terrein !!
Natuurlijk zijn er allerlei drastische maatregelen te bedenken, maar dat willen wij graag voorkomen.

Ook híer geldt dus “bezint eer ge begint“. Een huisdier geeft het eigen gezin veel plezier, maar mag nóóit tot overlast worden van de buurt.

Is het wellicht een idee om bovenstaande eens onder het genot van een hapje en drankje met elkaar ter tafel te brengen? Organiseer dan een Burendag! (een beperkte bijdrage van de wijkcommissie is mogelijk, zie eerder burendag bericht)

Wat links naar relevante websites:

duurzaamthuis.nl/voorkom-kattenoverlast-in-je-tuin

www.rotterdam.nl/kattenoverlast

kattenbescherming.nl

Heeft u een ludiek idee? Laat het ons weten door te reageren op dit bericht, of per email naar wijkcie.valkenkamp  @ gmail.com
Uw wijkcommissie.

Related Posts

No posts were found for display

About Author