jan: Winters bericht over fietsbrug in Varnws

jan: Winters bericht over fietsbrug in Varnws

MAARSSENBROEK > De winter zorgt voor problemen op de fietsersbrug over de A2 tussen Maarssenbroek en het natuurgebied bij Haarzuilens.

‘Komende uit Maarssenbroek begon ik aan het afdaling naar Haarzuilens toen ik volkomen werd verrast door een geheel bevroren fietspad, letterlijk een ijsbaan. Omdat dit een afdaling is kon ik onmogelijk het bevroren wegdek zien. Komende uit deze richting werd niet gewaarschuwd, dat hier geen gladheidbestrijding plaatsvindt. Wat komende uit de andere richting wel het geval is’, aldus een fietser uit Maarssenbroek, die er af kwam met kneuzingen en schrammen.
“De gemeente gaat hier uit van eigen verantwoordelijkheid om af te stappen of de snelheid te verlagen door fietsers met een bord erop te attenderen dat er niet gestrooid wordt. Het strooien is niet mogelijk, omdat de strooiwagen niet over de brug heen kan. De situatie was van dien aard dat we geen aanvullende maatregelen nodig achtten’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Het meldpunt van de gemeente heeft ook maar één klacht ontvangen over de fietsbrug.”

Hier de link naar het artikel:  gladde_fietsbrug

Related Posts

No posts were found for display

About Author